HiAlgo Forums
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
raulpuro

Junior Member
Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #1 
Hi,

  the first thousand thanks a lot for the program , I have a problem with the version HiAlgoBoost_v2_3c when I run tesv.exe sent to desktop , no errors in the log. Only the version v1_34c is functional in my pc but the log gives errors .

02/01/14  17:00:11 ======== GRAPHIC ADAPTER ============================
02/01/14  17:00:11 Device Descr     : AMD Radeon HD 6450
02/01/14  17:00:11 Vendor Id        : 0x1002
02/01/14  17:00:11 Device Id        : 0x6779
02/01/14  17:00:11 Device SubSysId  : 0x32001682
02/01/14  17:00:11 Device Revision  : 0x0
02/01/14  17:00:11 Device GUID      : {D7B71EE2-2439-11CF-5469-0A12A1C2CB35}
02/01/14  17:00:11 -------- DRIVER -------------------------------------
02/01/14  17:00:11 User-friendly name  : ati2dvag.dll
02/01/14  17:00:11 Driver version      : 0xA1C66
02/01/14  17:00:11 =====================================================
02/01/14  17:00:12 Failed to rename cache to backup for whatever reason. Caching is turned off.
02/01/14  17:02:17 ======== GRAPHIC ADAPTER ============================
02/01/14  17:02:17 Device Descr     : AMD Radeon HD 6450
02/01/14  17:02:17 Vendor Id        : 0x1002
02/01/14  17:02:17 Device Id        : 0x6779
02/01/14  17:02:17 Device SubSysId  : 0x32001682
02/01/14  17:02:17 Device Revision  : 0x0
02/01/14  17:02:17 Device GUID      : {D7B71EE2-2439-11CF-5469-0A12A1C2CB35}
02/01/14  17:02:17 -------- DRIVER -------------------------------------
02/01/14  17:02:17 User-friendly name  : ati2dvag.dll
02/01/14  17:02:17 Driver version      : 0xA1C66
02/01/14  17:02:17 =====================================================
02/01/14  17:02:18 Failed to rename cache to backup for whatever reason. Caching is turned off.
02/01/14  17:02:37 File MyShaders.cpp, Line: 1235
02/01/14  17:02:37 File MyShaders.cpp, Line: 1232
02/01/14  17:02:37 File MyShaders.cpp, Line: 1230
02/01/14  17:02:37 File MyShaders.cpp, Line: 1229
02/01/14  17:02:38 File MyShaders.cpp, Line: 1235
02/01/14  17:02:38 File MyShaders.cpp, Line: 1232
02/01/14  17:02:38 File MyShaders.cpp, Line: 1230
02/01/14  17:02:38 File MyShaders.cpp, Line: 1232
02/01/14  17:02:38 File MyShaders.cpp, Line: 1230
02/01/14  17:02:38 File MyShaders.cpp, Line: 1234
02/01/14  17:02:38 File MyShaders.cpp, Line: 1235



I not use any ENBSeries and have carefully read your FAQ , but can not find the solution to operate more updated versions.

Deleting the file in the v2_3c dinput8.dll version , the game starts but ...


Operating System: Windows XP32 .
Graphics card : AMD Radeon HD 6450
Memory Ram 3 gb.
Processor: AMD Athlon II X2 255.



Greetings and thanks for your time.

P. D. Sorry for my poor English.
QuiteReluctant

Moderator
Registered:
Posts: 927
Reply with quote  #2 
Hi raulpuro,

About version 1.34c: it complains that itcannot modify cache files in My Documents\My Games\HiAlgo\ folder. Maybe the files there are readonly or maybe something is missing there... You can try deleting this whole HiAlgo folder and re-installing HiAlgoBoost. But it is much better to use the latest version - see below.
 
About version 2.3c:
1. Uninstall older version thoroughly. Especially, delete d3d9.dll, dinput8.dll and xinput1_3.dll. (You may even re-install Skyrim in full).  Delete My Documents\My Games\HiAlgo\.
2. Update your graphics card driver and your DirectX 9c -- as described here.
3. Make sure, Skyrim is working OK.
4. Install HiALgoBoost, and see if it is running. (I understand, that previously you had ctd -- crash to desktop, that is Skyrim window just disappeared. Is that right?)
5. If you still have ctd, please post - we will look into it. 

By the way, dinput8.dll is responsible for work with mouse. Are you using mouse or joystick? Maybe your mouse driver should be updated...
raulpuro

Junior Member
Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #3 
 
    Thanks for your answer QuiteReluctant, I uninstalled skyrim and deleted the folders Skyrim and HiAlgo (Documents and Settings\raul\Mis documentos\My Games\HiAlgo, Skyrim), I have also updated all drivers but the error persists. With version 2.3c the file HiAlgoBoost.log shows the error:

======== GRAPHIC ADAPTER ============================ 
02/02/14  03:07:56 Device Descr     : AMD Radeon HD 7450
02/02/14  03:07:56 Vendor Id        : 0x1002
02/02/14  03:07:56 Device Id        : 0x6779
02/02/14  03:07:56 Device SubSysId  : 0x32001682
02/02/14  03:07:56 Device Revision  : 0x0
02/02/14  03:07:56 Device GUID      : {D7B71EE2-2439-11CF-4269-0A12A1C2CB35}
02/02/14  03:07:56 -------- DRIVER -------------------------------------
02/02/14  03:07:56 User-friendly name  : ati2dvag.dll
02/02/14  03:07:56 Driver version      : 0xA1C70
02/02/14  03:07:56 =====================================================
02/02/14  03:07:56 Error in file IDirect3DDevice9_wrapper.cpp, line 8460.
02/02/14  03:08:01 Error in file Archiver.cpp, line 287.
02/02/14  03:08:01 Failed to rename cache to backup for whatever reason. Caching is turned off.
02/02/14  03:08:04 Detaching from process...


     But the files aren't readonly. Follow this ctd occurs when I press the button the popup with information HiAlgo f10 ... for few seconds the black screen is displayed and ctd.

[Dibujo4_zps6c252fc9] 


[Dibujo_zps3f6a3f02]


[Dibujo3_zpsd4f83b8e] 



Greetings.



QuiteReluctant

Moderator
Registered:
Posts: 927
Reply with quote  #4 
OK, great, you presented all the info. There are two errors in the log.

1. 
Error in file IDirect3DDevice9_wrapper.cpp, line 8460. -- we are looking into it.


2.
02/02/14  03:08:01 Error in file Archiver.cpp, line 287. 
02/02/14  03:08:01 Failed to rename cache to backup for whatever reason. Caching is turned off.

I want you to look at it. Here is what is going on: there is file
C:\Documents and Settings\raul\Mis Documentos\My Games\HiAlgo\TESV1cache1

The mod complains that it cannot rename it. Try to figure out why. May be the folder C:\Documents and Settings\raul\Mis Documentos\My Games\HiAlgo does not allow this, requires some privileges? Maybe your antivirus is checking this file at the time the mod is trying to rename it? Do a test - try renaming it manually, and then rename back...

And the mod does not crash at this moment: after three seconds it says "Detaching from process...", as if somebody has turned Skyrim off. (Usually, when there is a crash, there is no "Detaching from process..." message). Could it be, you have some protection (again, a very strong antivirus) that does something?


raulpuro

Junior Member
Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #5 
Hi,
   
    Great
, the problem "Failed to rename backup cache to for whatever reason. Caching is turned off." is solved, the problem is that I was using the Radeon Pro and The mod program ran 2 times.
    Now the program again ctd, but sometimes runs, when start the mouse does not work, it is very slow and the middle button does not work. 

  
 16:48:09 -------- DRIVER ------------------------------------- 
02/02/14  16:48:09 User-friendly name  : ati2dvag.dll
02/02/14  16:48:09 Driver version      : 0xA1C70
02/02/14  16:48:09 =====================================================
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1522.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1523.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1524.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1525.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1527.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1528.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1522.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1523.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1524.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1525.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1527.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1528.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1522.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1523.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1524.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1525.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1527.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1528.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1522.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1523.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1524.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1525.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1527.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1528.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1522.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1523.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1524.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1525.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1527.
02/02/14  16:48:29 Error in file MyShaders.cpp, line 1528.
02/02/14  16:49:17 Detaching from process...



My mouse is a old ps/2 but with the 1.34c version worked fine.


Greetings.

P.D. I deleted the file xinput1_3.dll, continuing the error log "Error in file MyShaders.cpp, line 1522." but the mod works fine, the mouse works correctly. Is this file necessary?
QuiteReluctant

Moderator
Registered:
Posts: 927
Reply with quote  #6 
File xinput1_3.dll is used only for work with joystick. Yes, you can delete it, but it should not make any difference.

You say "the mod works fine, the mouse works correctly" -- does it mean your problems (crash, slow motion, middle button) are gone?

If not -- have you looked at other log files, especially dinput8.log
raulpuro

Junior Member
Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #7 
Hi,   

    Yes
, the mod works fine, no lag (in a Atlhon II x2 255!), crash, slow motion and middle button... all works correctly.

   The log shows dinput8 no errors.

21:51:02 Attaching to process... 
02/02/14  21:51:02 Loaded C:\WINDOWS\system32\dinput8.dll!
02/02/14  21:51:02 Loaded dinput8 API.
02/02/14  21:51:03 Created device: KEYBOARD.
02/02/14  21:51:03 Created device: MOUSE.
02/02/14  21:51:05 Created device: MOUSE.
02/02/14  21:53:18 Detaching from process... 


   And now the video card is a 7450 with the latest drivers XD, things from AMD. 

   Thanks a lot for all QuiteReluctant, you're very polite.


Greetings.
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.